Rabu, 04 April 2012

Premies Autoverzekering gedaald, klanttevredenheid gestegen

artikel_waardering.jpg

De onafhankelijke verzekeringssite Independer heeft in 2006 een onderzoek gedaan naar de premies en service bij autoverzekeringen. In de periode van maart tot en met eind december 2006 hebben verzekerden op de site hun autoverzekeraar beoordeeld. Daarbij hebben ze hun autoverzekeraar moeten beoordelen naar een aantal service aspecten.
Gezien de enorme prijsdaling bij de autoverzekering was het spannend om te zien welke impact dit heeft gehad op de geboden service. Independer heeft geconstateerd dat in het jaar 2006 de premies van de autoverzekering op Independer.nl gemiddeld met 15 procent zijn gedaald.


De resultaten van de beoordeling op service zijn gebasseerd op de informatie die is verkregen van ruim 100.000 bezoekers van de site. Deze bezoekers hebben de autoverzekeraars beoordeeld op verschillende service aspecten. Independer geeft in de resultaten aan dat de waardering van deze serviceaspecten gemiddeld met een tiende procent is gestegen. Deze heeft dus niet te lijden gehad van de daling in de premie voor de autoverzekering.


Onderwerpen waarop de autoverzekeraar was beoordeeld zijn onder andere:
  • Klaar staan voor klanten
  • Schadeafhandeling
  • Beloften nakomen
In vergelijking tot de resultaten van eerdere jaren zien we een paar autoverzekeraars stijgen in de klant waardering. De Noordhollandsche van 1816 stijgt van 7,3 naar 7,7
Turine en Co. gaat van een beoordeling van 7,1 naar 7,5.
De nieuwkomer “verzekeruzelf” krijgt ook een hoge waardering. Deze heeft een klantenwaardering van 7,2 gekregen. Een hoge score maar daarmee blijft deze aanbieder van een autoverzekering wel onder het gemiddelde.
De best scorende autoverzekaar, aldus Independer, is ZLM. Deze autoverzekaar krijgt een beoordeling van 8,1



Gaat uw premie voor uw autoverzekering ook omlaag?


Grote volkswagen keverHoe staat het met uw wa verzekering, betaald u niet teveel premie voor uw autoverzekering?
Misschien is het u ontgaan maar eind 2006 zijn de verzekeraars een felle concurrentie strijd begonnen ten aanzien van de autoverzekering. De verzekeraars zetten alles op alles om zoveel mogelijk klanten aan zich te binden
Om nieuwe klanten te trekken en aan zich te binnen zijn zeer scherpe premies in de markt gezet. Bestaande klanten worden echter sporadisch over premieverlaging geinformeerd.


Misschien een goed idee om te kijken of u niet teveel betaald voor uw lopende auto verzekering zowel voor de wa verzekering als All risk verzekeringen zijn veel aanbiedingen.
Dus een goed moment om te kijken of u voor uw auto een nieuwe auotverzekering kan afsluiten
Voor de verzekering van uw auto kunt u kiezen uit een groot aanbod van verzekeraars. Let ook eens op de regionale verschillen voor uw autoverzekering woont u niet in de grote steden maar in de provincie Groningen of Zeeland, dan heeft u veelal kans op een premie voordeel
Maar let bij het afsluiten van uw autoverzekering niet alleen op de prijs. Bij het bestuderen van de polis voorwaarden kan u tot de conclusie komen dat u liever een auto verzekering van een andere aanbieder wil kiezen.
Let ook op de verschillen tussen de wa verzekering en de All Risc autoverzekering
hierbij is ook veel premievoodeel te behalen.
Dat de markt van autoverzekeringen is duidelijk te zien aan het aantal premieverlagingen dat de laatste tijd door de verzekeraars is doorgevoerd.
Daarbij volgende de concurrerende verzekeraars elkaar snel op de aangekondige verlagingen in de premie van de autoverzekering naast het feit dat al veel premieaanpassingen zijn doorgevoerd valt het ook op dat de de verlagingen vrij hoog zijn.

Verlagingen van de premie voor de wa verzekering kan algau meer dan 10% bedragen. In haar nieuwsbericht van 8 februari 2007 geeft Independer, de onafhankelijke bron, aan dat
gemiddelde premie in 2006 met ruim 15% is gedaald
In dezelfde publicatie geeft Independer aan dat darabij de dienstverleing niet minder is geworden. Uit onderzoek blijkt dat de klanttevredenheid over autoverzekering is gestegen.
Ook de nieuwe aanbieder van autoverzekeringen “Verzeker u zelf” scoort goed op klanttevredenheid de kampioen onder de autoverzekeraars is echter ZLM zij hebben met een 8.1 de hoogste score
waarbij het gemiddelde op een 7.3 ligt
Verwachten we nog meer veranderingen in de autoverzekering?
Naast de sterke concurrentie op premie zijn de aanbieders van autoverzekeringen ook bezig met product vernieuwing. Volgende maand zal worden begonnen met verzekeren per kilometer (pay as you drive).
Gedurende een jaar worden de wagens van een aantal automobilisten voorzien van een zogenoemde black box Hiermee zal het rijgedrag worden gevolgd. Aan dit onderzoek werken een aantal verzekeraars mee.
Zo zullen verzekerden van RVS, Unigarant, Nationale Nederlanden, Proteq, London en Interpolis worden benaderd om deel te nemen aan dit onderzoek
Het is dus duidelijk dat de autoverzekering in de toekomst sterk zal vernieuwen zodra de resultaten van de proef bekend zijn worden de eerste productaanpassingen in de autoverzekering verwacht. Hou de ontwikkelingen van de autoverzekering goed in de gaten
agfhankelijk van uw rijgedrag kan een verzekering per kilometer zeer aantrekkelijk zijn

Zijn er veel premie aanpassingen bij de autoverzekering geweest?

Hieronder zal een korte opsomming volgen van de aanpassingen zoals deze eind 2006 en begin 2007 zijn doorgevoerd ten aanzien van de autoverzekering In willekeurige volgorde:
  • … Support Office verlaagt per 1 februari de cascopremie voor personenauto’s met tien procent…..pakketkorting in de Kollektiefpolis verhoogd naar vijftien procent”".
  • … FBTO lanceert autoverzekering met maand contract …
  • … de Goudse heeft haar personenautotarieven met 15 procent verlaagd, bij dezelfde voorwaarden….
  • … AEGON: verkoop autoverzekeringen verdrievoudigd… premiestelling aantrekkelijker gemaakt…
  • … Op 16 oktober presenteert Allianz Nederland haar vernieuwde autoverzekering…
  • … ZLM Verzekeringen verlaagt opnieuw de premie voor de personenautoverzekering. Nadat de premie dit jaar al met gemiddeld vijf procent naar beneden ging, wordt zij in 2007 met nog eens tien procent verlaagd…
Dus veel verlagingen in premie van auto verzekering
Maar u heeft waarschijnlijk een autoverzekering lopen. Voor al deze lopende verzekeringen is het niet zeker of u automatisch mee profiteert van de premieaanpassingen
Sommige verzekeraars bieden de een premieverlaging alleen aan bij nieuwe klanten mara het is de moeite waard om te kijken of u voor uw bestaande autoverzekeringtoch een lagere en scherpe premie kan bedingen. Let wel goed op dat de polisvoorwaarden wel gelijk blijven!
Voor meer informatie over de auto verzekering en de verzekeraars die deze verzekering aanbieden gebruik de volgende link Vergelijk alle autoverzekeringen.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar